Вавилонська башта

Буття 11:1-26

(6,7): І промовив Господь: Один це народ, і мова одна для всіх них, а це ось початок їх праці. Не буде тепер нічого для них неможливого, що вони замишляли чинити. Тож зійдімо, і змішаймо там їхні мови, щоб не розуміли вони мови один одного.

1. Башта висотою до небес (1-4)

Нащадки Ноя поселилися на рівнині в землі Шинеар. Всупереч Божому велінню вони вирішили не розсіюватися по землі. Усюди була одна мова, цивілізація розвивалася. Люди вірили в свою людську незламність. Вони хотіли керувати світом, не зважаючи на Бога. Таким чином, вони вирішили побудувати башту висотою до небес, як знак гордості і людської величі. Вони не потребували Бога. Люди й досі будують монументи, щоб возвеличити себе.

2. Господь розсіяв їх (5-9)

Бог бачив гордість і непокору людей, але Він не вбивав їх. Замість цього він розстроїв їх плани, змішавши їхні мови. Люди перестали розуміти один одного. Таким чином, вони розпорошилися по всій землі.

3. Новий план Бога (10-26)

Бог одразу ж почав свій новий план порятунку світу. Він хотів вибрати одну людину. Родовід Сима повторюється в цьому розділі ще раз, тому що він вказує на Авраама.

Молитва: Господь, допоможи нам коритися Твоєму слову замість будівництва "вавилонських башт".

Одне слово: Використовуй свої можливості для слави Бога

login:
password: