Добірні стріли для світової місії

Ісая 49:1-26

(2,6): І Мої уста вчинив Він, як той гострий меч, заховав Мене в тіні Своєї руки, і Мене вчинив за добірну стрілу, в Своїм сагайдаці заховав Він Мене... І Він сказав: Того мало, щоб був Ти Мені за раба, щоб відновити племена Якова, щоб вернути врятованих Ізраїля, але Я вчиню Тебе світлом народів, щоб був Ти спасінням Моїм аж до краю землі!

1. Раб Господній (1-6)

Цей уривок розповідає про Месію (Об. 1:16). Раб Божий навчає слову Бога. Слово Бога - гострий меч (Єв. 4:12; Еф. 6:17). Раб Божий повинен бути, як добірна стріла - добре натренований і готовий до Божого використання. Бог кличе Свого раба відновлювати та благословляти племена Якова, а також бути світлом для всіх народів. Бог хоче, щоб усі люди на землі спаслися. Його раби повинні бути місіонерами.

2. Заповіт народові (7-26)

Божий Раб - це Месія. Він - втілення Божого заповіту з Його народом (8б). Він являє Божу незмінну вірність у дотриманні обіцянок. Наскільки б не був народ зруйнований та спустошений, Бог не забуває його. Він вирізьблений на Божих долонях. Бог виконав обіцянку, коли послав Ісуса Спасителем світу. Все людство знатиме, що Бог є Спаситель.

Молитва: Господи, тренуй мене, доки я не стану придатним для Тебе; використовуй мене слугою для світу.

Одне слово: Мої вуста - гострий меч

login:
password: