Господь відвідає гордих

Ісая 23:1-18

(18): І стане набуток його та прибуток із торгівлі Господеві присвяченим. Не буде збиратися він і не буде ховатися, бо набуток його буде тим, хто сидітиме перед обличчям Господнім, щоб їсти досита та мати розкішну одежу

1. Понизити гордість всієї слави (1-14)

Пророцтво про Тир показує суверенні шляхи Бога, Який керує народами світу і не забуває про Своїх людей. Тир був великим морським портом, торговим центром народів. Він розбагатів завдяки праці інших. Єгипет, Іспанія та Кіпр були одними з віддалених країн, які посилали торгові кораблі до Тиру. Ісая порівнює Тир з блудницею. Вона насолоджувалася багатством інших, але не зробила жодного вкладу в їхню розбудову. Вона буде затоплена потопом ассирійського завоювання. Таким був план Суверенного Бога.

2. Через 70 років (15-18)

Після 70 років іноземного панування Тир буде відновлений. Він знову встановить торгові зв'язки та багатітиме. Але Бог віддасть його багатство Своїм людям, тим, хто живе перед Богом.

Молитва: Господи, допоможи мені жити перед Тобою та шукати Твого благословіння. Я вірю, що Ти суверенний правитель усіх людей та народів.

Одне слово: Будь тим, хто живе перед Богом

login:
password: