Покайтесь перед Святим Богом

Ісая 22:1-14

(11,12): І зробили ви між двома мурами збір для старого ставка, але ви не дивитесь на Того, Хто це зробив, Хто це віддавна створив, ви не бачили. І Господь, Бог Саваот того дня був покликав на плач, і на голосіння, і на обстригання волосся, і на оперезання веретою

1. Подивіться на Святого Бога (1-11)

У часи кризи Божий народ повинен розкаятися та звернутися до Бога. Але жителі Єрусалиму не хотіли. Вони поводили себе так, як миряни. Коли іноземна армія взяла в облогу Єрусалим, багато так званих лідерів зі страху втекли (1-4). Інші, більш мужні, працювали, гарячково відбудовуючи оборонні укріплення. Але це не був шлях до спасіння. Святий Бог, Який створив Ізраїль та утвердив Єрусалим, Який створив усіх людей, Єдиний, Хто може захистити місто і його жителів. Бог кличе Своїх людей звернутися до Нього в часи кризи.

2. Розкайся! (12-14)

Коли Божий народ покараний за гріх, він повинен думати про Бога, впокоритися перед Ним та розкаятися. Але ці люди, навпаки, стали фаталістичними та вирішили їсти, пити і розважатися, а потім померти. Гріх фаталістичної гордості огидний і образливий для Бога.

Молитва: Господи, навчи мене шукати Тебе у часи проблем. Допоможи розкаятися та звернутися до Тебе.

Одне слово: Поглянь на того, Хто створив тебе

login:
password: