Слухати та робити

Якова 1:19-25

(25): А хто заглядає в закон досконалий, закон волі, і в нім пробуває, той не буде забудько слухач, але виконавець діла, і він буде блаженний у діянні своїм!

1. Прийміть із лагідністю сіяне слово (19-21)

Деякі люди діють, не думаючи; вони негайно реагують. Ми повинні бути швидкі послухати, забарні говорити, повільні на гнів. Гнівна реакція на слова або вчинки інших ніколи не приводить до благочестивого життя. Так само розум чи серце, наповнене усілякою нечистотою, не може привести до життя, приємного Богу. Праведне життя, якого бажає Бог, виростає зі слова, посадженого в нашому серці. Слово Бога проростає, коли ми слухаємо його і смиренно приймаємо. Це слово веде нас до нашого Спасителя.

2. Слово Бога - дзеркало (22-25)

Вивчення Біблії схоже на те, коли дивишся в дзеркало. Іноді нам не подобається те, що ми бачимо, і ми воліємо не дивитися туди. Але коли ми перемагаємо свої почуття і уважно вдивляємося у досконалий Закон Бога і чинимо так, як написано, не забуваючи, що ми там побачили, то знайдемо справжню свободу.

Молитва: Господи, допоможи мені дивитися в дзеркало Твого слова щодня. Допоможи мені жити згідно з Твоїм словом. Працюй у мені через Своє слово, поки я не почну відбивати Твій образ.

Одне слово: Не просто слухай, виконуй

login:
password: