Початок вавилонської окупації

Єремія 40:1-6

(3,4) І навів, і зробив Господь, як говорив був, бо ви згрішили Господеві, і не слухалися Його голосу, і сталася вам ця річ. 4 А тепер ось я сьогодні розковую тебе з кайданів, що на твоїх руках. Якщо в очах твоїх добре піти зо мною до Вавилону, іди, і зверну я свої око на тебе. А якщо зле в твоїх очах піти зо мною до Вавилону, то залишись. Дивися, увесь Край перед тобою: куди тобі видаїться за добре й за справедливе піти, туди йди!

1. Єремія серед полонених (1)

Коли Невузар'адан, начальник охоронців, знайшов Єремію, закованого в кайдани серед полонених, то звільнив його. Цар Навуходоносор наказав Невузар'адану подбати про Єремію. Вони вважали, що він на боці Вавилону. Але Єремія був на боці Бога. Він не шукав нагороди від вавилонян.

2. Рішення залишитися (2-6)

Начальник охоронців зрозумів духовний зміст перемоги Вавилона (2). Народ Єрусалима згрішив; от через що вавилоняни мали успіх. Невузар'адан повів багато князів і начальників у полон. Він дав поля й виноградники біднякам, які залишалися (39:10). Він поважав Єремію й дав йому волю вибору: або йти у Вавилон і жити легко й у славі, або залишатися в Юдеї із залишком. Єремія вибрав залишитися.

Молитва: Господь, допоможи мені не шукати своєї вигоди. Покажи Твій шлях.

Одне слово: Вибери шлях Бога

login:
password: