Для моєї ноги Твоє слово світильник

Псалми 118:97-112

(105): Для моєї ноги Твоє слово світильник, то світло для стежки моєї.

1. Слово Бога робить мене мудрим (97-104)

Автор псалма свідчить про свою любов до Слова Бога. Він повсякчасно говорить про нього, роздумує над ним, знаходить як застосувати його в своєму житті та держиться наказів Господа. Тому то Слово Бога зробило його розумнішими на своїх вчителів, мудрішим від його ворогів та старших народу. Щоб додержати Слово Бога, автор стримується від злої дороги. Він свідчить, що, як наслідок, Господь навчає його, Слово Бога стало для нього солодше меду, дає мудрість і відводить від всякої дороги неправди. Коли ми в молитві читаємо та вивчаємо Слово Бога, щоб виконати його, то правда та мудрість наповнять наші серця.

2. Слово Бога - світильник для стежки моєї (105 - 112)

Йдучи по дорозі життя, ми зустрінемо ненадійні стежки, сітки, що їх поставили були грішники та приховані ями. Усі люди йдуть цією дорогою, але Бог дав Своєму народу Своє слово, щоб воно стало світильником для їх ніг і світлом для їхніх стежок. Інколи дорога здається темною, а шлях - незрозумілим, але коли ми вирішимо коритися слову Бога незалежно від обставин, тоді Він осяє Своїм світлом наші шляхи.

Молитва: Господи, дякую за те, що дав світильника для моїх ніг в цьому темному світі. Допоможи мені розташувати своє серце до Твого Слова.

Одне слово: Для моєї ноги Твоє слово світильник

login:
password: