Суд Бога над злими царями

Єремія 22:1-30

(15,16): "Чи ти зацарюєш тому,що в кедрах ти мешкаєш? Чи ж твій батько не їв та не пив? І коли правосуддя та правду чинив він, тоді було добре йому,- він розсуджував справу нужденного й бідного й тоді добре було! Чи не це - Мене знати?" - говорить Господь

1. За те, що вони залишили заповіт (1-20)

Якщо царі Іудеї, нащадки Давида, будуть управляти правдиво і дотримуватись заповіту з Господом, то вони будуть продовжувати правити. Йосія був правдивим царем, але його сини Шаллум та Єгояким були злі. Вони пригнічували людей, заставляли їх працювати задарма, хоча самі жили в розкоші. Вони жили розбещено тому, що ігнорували Боже слово. Чому Бог покарав велике місто? Тому що царі залишили заповіт Бога і служили іншим богам. Знати Бога означає служити Йому та бути пастирями для Його людей.

2. Ти сказав: "не слухатиму" (21-30)

З юності Конія, син Єгоякима, був неслухняним та непокірним. Він був гордим, корисливим принцем. Тепер він збере плоди свого злого життя.

Молитва: Господь, допоможи мені слухати Твоє слово і жити за Твоїми заповідями. Допоможи нам виховувати слухняних та покірних дітей.

Одне слово: Тримайся Божого заповіту

login:
password: