Не хваліться мирською мудрістю

Єремія 8:23-9:25

(22,23): Так говорить Господь: Хай не хвалиться мудрий своєю премудрістю, і хай не хвалиться лицар своєю хоробрістю, багатий багатством своїм хай не хвалиться! Бо хто буде хвалитись, хай хвалиться тільки оцим: що він розуміє та знає Мене, що Я то Господь, Який на землі чинить милість, правосуддя та правду, бо в цьому Мої уподобання, каже Господь!

1. Мої очі - джерело сліз (8:23-9:22)

Чому Єремія плакав вдень та вночі? Тому що ніхто не турбувався шукали правду; ніхто не знав Бога. Кожен говорив брехню, тому нікому не можна було довіряти. Єремії хотілось піти і жити в пустелі одному. Бог ненавидить брехню і обман. Він покарає невірних і брехливих (6-10). Чому все так сталось? Тому що люди залишили закон Бога і вперто йшли за своїми почуттями. Вони вклонялись ідолам як і їх батьки (12,13). Боже покарання призведе до плачу і смерті.

2. Хвались тільки тим, що розумієш та знаєш Господа (22-25)

Мирська мудрість, багатство і фізична сила не можуть спасти нас від Божого суду. Ми повинні знати Бога. Ми повинні любити його і розуміти Його серце. Ми повинні знати Його милостивий, справедливий і праведний характер і насолоджуватись в Ньому. Тому наше серце повинно бути обрізане через покаяння.

Молитва: Господи, очисти моє серце від фальші і дай мені Твоє слово істини. Обріж моє серце, щоб я міг любити Тебе.

Одне слово: Хвались тільки пізнанням Господа

login:
password: