Ісус полюбив Своїх учнів до кінця

Івана 13:1-17

(1): Перед святом же Пасхи Ісус, знавши, що настала година Йому перейти до Отця з цього світу, полюбивши Своїх, що на світі були, до кінця полюбив їх

1. Ісус обмиває ноги учням (1-5)

Ісус знав, що скоро на Його чекає розп'яття. Він також знав, що Його учні - слабкі. Але Він до кінця любив їх. Він хотів, щоб учні прийняли Його спасаючу любов та любили один одного. Він був Всемогутнім Богом, але Він встав з вечері, зняв одежу, підперезався як раб та почав обмивати ноги Своїм учням.

2. Ти, Господи, митимеш ноги мені? (6-17)

Симон Петро любив Ісуса по-своєму. Він відмовився простягнути Ісусу свої брудні ноги. Його дії, здавалося б, показували його повагу до Ісуса, але, насправді, виявили його гордість та самоправедність. Нам здається, що ми маємо хоча б трохи очиститися, а вже потім приходити до Ісуса. Але це брехня диявола. Справжня віра й смирення - приймати служіння Ісуса та дозволити Йому очистити нас. В іншому випадку ми не матимемо з Ним нічого спільного. Петро негайно покаявся. Він вже був очищений словом Ісуса, яке прийняв в своє серце (Ів. 6:68,69; 15:3). Йому потрібно було лише помити свої ноги. Ми потребуємо щоденного покаяння та очищення від Ісуса.

Молитва:Господи, очисти мене та керуй моїм серцем. Допоможи мені очищати ноги моїх братів та сестер, як Ти заповідав.

Одне слово:Люблю інших, як Ісус полюбив мене

login:
password: