Марія з Віфанії намастила Ісуса

Івана 12:1-12

(3): А Марія взяла літру мира, - з найдорожчого нарду пахучого, і намастила Ісусові ноги і волоссям своїм Йому ноги обтерла... пахощі мира наповнили дім

1. Учинок любові Марії (1-3)

Друзі Ісуса після воскресіння Лазаря набули глибоку любов і справжню віру. Марфа, Марія й Лазар приготували вечерю на честь Ісуса. Вони запросили учнів Ісуса й багатьох сусідів. Вони радісно відзначали початок нового життя Лазаря, і, одночасно, початок їх нової віри - віри в Бога, що воскрешає мертвих. Марія намастила ноги Ісуса своїм скарбом - дорогоцінним миром й обтерла Його ноги своїм волоссям. Їхній дім наповнився пахощами. Вона віддала Ісусу свої любов та подяку, не очікуючи для себе нічого. Незабаром Ісусу виллє Свою любов у ще більш щедрому вчинку любові.

2. Холодне серце Юди (4-11)

Хоча Юда був учнем Ісуса, він любив гроші, а не свого Вчителя. Його слова звучать благочестиво, але насправді він був злодієм. Ісус не звинувачував його за злі мотиви. Ісус любив його та вчив того, яке значення має вчинок любові Марії. А тим часом серцями первосвящеників керувала ненависть.

Молитва: Господь, збережи мене від думок Юди та допоможи любити Тебе, як Марія.

Одне слово: Намасти своїм скарбом ноги Ісуса

login:
password: