Піди вмийся в Силоамській купелі

Івана 9:6-12

(7): і сказав йому: Піди вмийся в Силоамській купелі, що в перекладі означає: посланий. Отже, пішов він, умився і прийшов видющим.

1.Ісус робить болото із слини (6,7)

Ісус міг уздоровити цього чоловіка словом чи доторком, але Він вибрав такий шлях, щоб навчити учнів, та, водночас, перевірити віру сліпого. Він плюнув на землю, зробив болото із слини й помазав ним очі сліпому, а потім сказав йому піти й помитися. Він вчив Своїх учнів, що робити Божі справи можна використовуючи лише те, що є під рукою. Сліпий міг виразити незадоволення тим, що Ісус вимастив його обличчя глиною. Але він вірував в любов Ісуса та корився Його слову. Він пішов, вмився та прийшов зрячим.

2. Це я (8-12)

Цей чоловік так сильно змінився, що його знайомі не впізнавали його. Напевно, отримавши зцілення, він міг одразу забути про своє нещасливе минуле та про благодать Ісуса. Але він не забув, ким він був. Він владнав всі розмови про себе, сказавши: "Це я". Ми пам'ятаємо благодать Бога, коли пам'ятаємо, ким я був перед своєю зустріччю з Ісусом.

Молитва: Господи, навчи мене довіряти Твоїй любові, коритись Твоїм словам та пам'ятати, яким безнадійним грішником я був перед тим, як Ти доторкнувся до мого життя.

Одне слово: Віра, послух, зцілення

login:
password: