Немає іншого Спасителя

Ісая 43:1-28

(2,3а): Коли переходитимеш через води, Я буду з тобою, а через річки не затоплять тебе, коли будеш огонь переходити, не попечешся, і не буде палити тебе його полум'я. Бо Я Господь, Бог твій, Святий Ізраїлів, твій Спаситель!

1. Наш Творець та Визволитель (1-13)

Ми належимо Богу, бо Він створив нас для Своєї слави і викупив нас. Нам не потрібно нічого боятися. Іноді Божим слугам належить проходити крізь глибокі води печалі та жорстоке полум'я. Але не це є справжньою проблемою. Нашим найбільшим ворогом є страх. Господь каже: "Не бійся, бо Я тебе викупив, Мій ти! Коли переходитимеш через води, Я буду з тобою". Немає іншого Спасителя крім Бога, нашого Творця та Визволителя.

2. Бог прокладає дорогу (14-28)

Люди втрачають правильний шлях через гріх. Ізраїль згрішив і був полонений Вавилоном. Але Бог обіцяв прокласти дорогу через пустелю і повернути їх назад на Батьківщину так само, як Він проклав шлях через Червоне море (16,19). Бог хоче, щоб Його викуплені дякували та славили Його, жили так, як Йому подобається.

Молитва: Господи, дякую Тобі за Ісуса, мій єдиний шлях. Допоможи не заблукати через гріх, але вірою іти по прокладеній Тобою дорозі.

Одне слово: Тільки одна дорога

login:
password: