Залишок навернеться

Ісая 10:1-34

(20,21): І станеться в день той, останок Ізраїля і врятовані дому Якова не будуть більше опиратися на того, хто б'є їх, - й обіпруться у правді на Господа, Святого Ізрaїлевого. Останок навернеться, останок Якова, до Сильного Бога

1. Жезл Божого гніву (1-19)

Бог піклується про права людини; Він ненавидить несправедливість. Він попереджував лідерів Ізраїлю, що використає Ассирію як жезл, щоб покарати їх за нехтування правосуддям, за те, що вони віднімали права від убогих народу і від правосуддя усували Божих людей і робили слабких своєю здобиччю. Їхні егоїстичні лідери "впадуть між позабиваними і зігнуться між полоненими". Бог хоче, щоб Його люди розкаялися та звернулися до Нього за зціленням і перемогою.

2. Останок навернеться (20-34)

Ассирія не керувала світом постійно. Божий гнів проти Його народу скоро закіньчеться. Він покарав царя ассирійського за гордовитість і самовпевненість. Останок Ізраїлю розкається і навернеться до Бога. Бог завжди працює через святий останок. Хоча більшість тих, хто пізнали Його благословінь, відвернулися від Нього, залишився святий останок, що розкається та стане управителями Його історії.

Молитва:Господи, допоможи мені залишитися одним з Твого святого останку. Щодня давай мені розкаяне серце, коли я прихожу в Твою присутність в молитві.

Одне слово:Бути одним з залишку Божого

login:
password: