Не бійтесь того, чого він боїться

Ісая 8:1-22

(12, 13): Не кажіть "змова" на все, на що каже "змова" цей народ, і не бійтесь того, чого він боїться, і не лякайтеся! Господа Саваота - Його свято шануйте, і Його вам боятися, Його вам лякатись!

1. Квапиться здобич, скорий грабіж (1-10)

Ахаз та юдейський народ боялися навали Араму (Сирії) та Північного Ізраїлю. Але реальною загрозою для них було те, чию допомогу вони шукали, - Ассирія. Ім'я другого сина Ісаї — це Боже послання до Ахаза. Бог використає Ассирію як Свій інструмент грабежу та руйнування Північного Ізраїлю та Сирії. Велика та сильна вода ріки досягне до шиї Юдеї, Єрусалим буде оточеним, але не впаде, бо Еммануїл Бог буде з ним.

2. Бійтесь Бога (11-22)

Страх заставляє людину робити дивні речі. Господь застерігає нас не йти шляхами інших людей чи боятися того, чого вони бояться. Дехто звертається до ворожбитів, дехто шукає допомоги в психологів і т.і. Але ми повинні боятися Бога та радитися з Ним. Коли шукаємо Божих шляхів у слові Бога, то маємо світло сонячного сходу. Бог — це камінь спотикання для тих, хто бояться людей, та захист тому, хто боїться Його.

Молитва: Господи, навчи мене боятися Тебе та ходити Твоїми шляхами.

Одне слово: Не бійся того, чого бояться інші

login:
password: