Коли Боже слово зневажене

Ісая 5:8-30

(24б): Отак спорохнявіє корінь у них, і рознесеться їхній цвіт, немов курява, бо від себе відкинули Закон Господа Саваота, і знехтували вони слово Святого Ізраїлевого!

1. Ті, хто ігнорують діла Бога (8-16)

Бог благословив Свій народ. Але Ізраїль думав лише про будівництво домів та розваги. Вони не цікавилися тим, що Бог робить у світі. Ісая говорив, що вони підуть на вигнання через недостачу розуміння (13). Так і сталося. Коли люди егоїстичні та шукають лише насолод, вони загинуть через своє незнання. Зневажливі будуть понижені, і Господь звеличиться (15, 16).

2. Ті, хто називають зле добрим та добре злим (17-30)

Досвідчені жителі Єрусалиму здавалися дуже розумними. Вони були мудрими у власних очах і ставилися до роботи Бога легковажно. Вони робили свої власні справи без почуття правильного і хибного, не беручи на себе відповідальності за власний вплив у своєму оточенні. Їхні герої були ті, хто "хоробрі винце попивати і силачі на мішання п'янкого напою". Правосуддя зникло з лиця землі. Коли Боже слово зневажене, люди називають зле добрим та добре злим. Молодь потрапляє в трясовину викривленої моралі. І Господь гнівається.

Молитва: Господи, піднімай людей Божих, які коряться Твоєму слову та піклуються про Твою роботу.

Одне слово: Не зневажай Боже слово

login:
password: