Прийдіть, і будемо правуватися

Ісая 1:1-31

(18): Прийдіть, і будемо правуватися, - говорить Господь: коли ваші гріхи будуть, як кармазин, - стануть білі, мов сніг; якщо будуть червоні, немов багряниця, - то стануть мов вовна вони!

1. Мій народ зняв бунт (1-17)

Перед лицем зростаючої загрози від сильних сусідів страх наповнював серця людей. Багато з них шукали допомогу в аморальних та ідолопоклонних релігіях інших народів. Але їм потрібно було розкаятися та боятися не людей, а Бога. Тільки Бог міг допомогти їм. Через їхній бунт проти Бога нестримно зростали жорстокість, беззаконня та розпуста. Ізраїль був дурнішим, ніж вперті тварини: воли та осли знають свого власника, але Ізраїль підняв бунт проти свого Творця. Бог ненавидить безцільні релігійні церемонії; Він хоче, щоб люди любили Його та чинили правосуддя та милосердя. У будь-який час безбожне суспільство стає жорстоким, розпусним та повниться беззаконням.

2. Прийдіть, і будемо правуватися (18-31)

Бог запрошує бунтівний народ мати особисті стосунки з Ним. Він запрошує нас говорити з Ним та пропонує омити наші гріхи. Послух веде до життя, бунт — до смерті. Прочитайте вірші 21-31 та знайдіть Божі обіцянки та застереження.

Молитва:Господи, забери моє бунтівне серце та дай нове, що любить та кориться Тобі.

Одне слово:Прийдіть, і будемо правуватися

login:
password: