Падіння цариці Вашті

Естер 1:1-22

(20): А коли почується царський наказ, який цар зробить відомим у всім своїм царстві, хоч яке велике воно, то всі жінки віддадуть честь своїм чоловікам, від великого й аж до малого.

1. Гостина царя Ахашвероша (1-8)

Цар Ахашверош керував великою Перською імперією, столицею якої було місто Сузи. Одного разу він влаштував велику гостину та запросив усіх начальників та правителів областей. Він сильно вразив їх, показавши сіяння великого багатства. Кульмінацією було свято, яке влаштували на садовому подвір’ї царського будинку. Вино лилося рікою. Коли гості та цар були веселі, цар послав за царицею Вашті. Цар пишався її красою та хотів показати її своїм гостям. В безбожному світі жінки були як раби.

2. Помилка цариці Вашті (9-22)

Цариця Вашті також влаштувала гостину для жінок. Вона захопилася своїми справами та забула, що в першу чергу вона відповідальна перед чоловіком, і тому стала гордою. Коли цар послав за нею, вона відмовилась прийти. Цей вчинок зачепив гордість царя та розізлив його. Радники розглядали цю проблему як національну: всі жінки, почувши про вчинок цариці, почнуть зневажати своїх чоловіків! Вони порадили покарати її. Цар так і зробив. Про покарання оголосили по всій імперії, щоб жінки поважали своїх чоловіків.

Молитва:Господи, сьогодні гордість все ще руйнує доми та взаєморозуміння. Забери, будь ласка, усіляку гордість з мого серця.

Одне слово:Гордість веде до руйнування

login:
password: