Моє пристановище в Бозі!

Псалми 61:1-13

(2,3): Тільки від Бога чекай у мовчанні, о душе моя, від Нього спасіння моє! Тільки Він моя скеля й спасіння моє, Він твердиня моя, - тому не захитаюся дуже!

1. Моя скеля й спасіння моє, Він твердиня моя (1-8)

Усі люди прагнуть миру. Але в цьому світі так багато мандрівців, які, як Каїн (Бут. 4:14), ходять, не маючи спокою. Вони намагаються знайти заспокоєння серед людей. Але людина народжується корисливою. Люди роблять те, що їм вигідно: намагаються зіпхнути своїх конкурентів, устами благословляють, а в серці проклинають. Псалмист приходить до висновку, що не зможе знайти спокою в людях, але він знайде його в Богові, його скелі, його твердині і спасінні (3,7).

2. Кожного часу надійтесь на Нього (9-13)

Люди надіються на щось видиме, на інших людей та на гроші. Але людина не передбачувана, а грошолюбство - корінь усього лихого (1Тим. 6:10). Отож ми не повинні покладатися на багатство, в усякий час ми маємо покладатися на Бога (8). Чому? По-перше, Бог сильний, а по-друге, Він любить нас. Якщо ми покладаємося на Бога в усякий час, Він віддячить нам згідно наших діл (13). Якщо ми надіємося на Бога, то знайдемо справжній мир.

Молитва: Господь, моя душа неспокійна, бо я надіюсь на речі, які не можуть дати мені мир. Допоможи мені знайти спокій лише в Тобі.

Одне слово: Тільки від Бога чекай у мовчанні, о душе моя

login:
password: