Бог, що робить усе

Еклезіяст 10:1-11:6

(11:5): Як не відаєш ти, яка то путь вітру, як кості зростають в утробі вагітної, так не відаєш ти чину Бога, що робить усе

1. Ніхто не знає, що станеться (10:1-20)

Як мертві мухи псують і роблять смердючою запашну масть мироварника, так і незначна помилка губить мудрість і честь шанованої людини. Якась дрібниця може перекреслити всі досягнення чесності та працьовитості людини. Навіть доброго правителя можуть скинути, якщо він поставить на високі посади брехливих людей. Не має значення, як старанно ми працюємо або наскільки щирі, - ми можемо все зіпсувати дрібницею. Тому нам потрібна допомога Бога, Його благословення і прощення.

2. Хліб свій пускай по воді (11:1-6)

Жити вірою - означає бути готовим віддати. Ми повинні вчитися віддавати задарма, не чекаючи подяки. Будь-яка справа, зроблена заради Господа, не є марною. Але якщо ми будемо розраховувати, наскільки це вигідно чи не вигідно для нас, то так і не почнемо нічого робити. Прагнучи все зрозуміти перед тим, як присвятити себе Богу, нашому Творцеві, ми тільки даремно витрачаємо своє життя. З Божої благодаті народжуються діти, і по Божій благодаті посіяне насіння приносить рясний урожай.

Молитва: Господь, допоможи мені жити по Твоїй благодаті, а не за своїми розрахунками.

Одне слово: Бог, що робить усе

login:
password: