Господь дає перемогу

Псалми 43:1-27

(4): Не мечем-бо своїм вони землю посіли, і їхнє рамено їм не помогло, - а правиця Твоя та рамено Твоє, та Світло обличчя Твого, бо Ти їх уподобав!

1. Наші батьки нам оповідали (1-9)

Псалмист мав відчуття історії. Він знав, що перемоги минулого прийшли від Бога. Божі люди перемагали не тому, що вони були досвідченими воїнами, а тому, що Бог Сам розбив їхніх ворогів, дав їм посісти землю та процвітати в цій землі. Божа правиця, та рамено Його, та Світло обличчя Його дали їм перемогу, бо Він їх уподобав. Отож псалмист не надіється на власного лука, ні на меча. Він дивиться на Бога. Він вирішив славити Боже ім'я повіки.

2. Ти випхнув був нас (10-27)

Чому Бог більше не зі Своїми арміями? Хоча ми й намагались бути вірними Йому, проте Він дозволив нашим ворогам поглинути нас і розсіяв нас поміж народів. В своїй біді псалмист кличе до Бога. "Устань же, о Помоче наша, і викупи нас через милість Свою!" Іноді Бог впокорює нас, щоб ми пам'ятали, хто Він, і до Нього приходили за допомогою.

Молитва:Господи, перемога приходить не від людських досягнень. Навчи мене молитись і шукати Твоєї допомоги в кожній битві.

Одне слово:Перемога приходить від Бога

login:
password: