Оживив разом із Христом

Ефесянам 2:1-7

(4,5а): Бог же, багатий на милосердя, через Свою превелику любов, що нею Він нас полюбив, і нас, що мертві були через прогріхи, оживив разом із Христом

1. Мертві через гріхи (1-3)

Через свої гріхи ми відлучені від Бога. Ми виглядаємо живими, як квіти, що зрізали та поставили до вази, але насправді ми - мертві. Ми були в полоні гріха та сатани. Тому "всі ми проживали колись у пожадливостях нашого тіла, як чинили волю тіла й думок, і з природи були дітьми гніву".

2. Живі у Христі (4-7)

Бог, багатий на милосердя, викупив нас від страждань і не залишив нас гинути в пеклі. Нас, що були мертві через прогріхи, Він оживив разом із Христом і разом із Ним воскресив, і разом із Ним посадив на небесних місцях у Христі Ісусі. Сила Божа, якою Він воскресив Ісуса, діє в нас, дає істинне життя та змінює в Божих дітей, що носять образ Ісуса. Тільки Його благодаттю ми спасені.

Молитва: Господ, дякую Тобі за те, що не полишив мене, коли я був дитям гніву, мертвим через гріх. Дякую за пробудження до нового життя у Христі. Прошу продовжуй роботу, яку Ти почав у мені та в тих, за кого я молюся.

Одне слово: Я був мертвий, та тепер живий

login:
password: