Уявляю я Господа перед собою постійно

Псалми 15:1-11

(8): Уявляю я Господа перед собою постійно, бо Він по правиці моїй, й я не буду захитаний!

1. Господь то частина спадку мого (1-6)

Кожна людина дбає про свою майбутню безпеку. Одні люди купують страхові поліси, інші - розраховують на допомогу своїх дітей, а деякі - перебувають весь час в клопотах і переживаннях. Давид усвідомив свою безпорадність, коли був у вигнанні, але він знайшов справжній захист в Господі. Він визнавав Божий суверенітет у своєму житті і в своїй смерті. Бог обдарував його Своїми дарами. Але Давид більше любив Самого Бога, ніж Його благословення. Він сповідував: "Ти Бог мій, добро моє тільки в Тобі!"

2. Через те моє серце радіє та дух веселиться (7-11)

Давид не тільки говорив до Бога, але ще багато слухав Його. Він прославляв Бога, його серце раділо. Він послухався Бога і не захитався. У нього не було світських надій, він хотів лише бачити Господа перед собою. Давид радів, бо він жив вірою у воскресіння. Він довіряв, що Господь не залишить душі його в пеклі і не дасть йому побачити тління. Його справжня надія була в Царстві Бога. Він йшов по шляху життя, долаючи страх і владу смерті.

Молитва:Господи, допоможи мені не покладати своїх надій на людей або інші речі цього світу. Допоможи мені завжди бачити Тебе перед собою постійно. Дякую Тобі за вічне життя.

Одне слово:Уявляю я Господа перед собою постійно

login:
password: