Велике веління Ісуса

Марка 16:12-20

(15,16): І казав Він до них: Ідіть по цілому світові, та всьому створінню Євангелію проповідуйте! Хто увірує й охриститься, буде спасений, а хто не ввірує засуджений буде

1. Ісус докоряє їм (12-14)

Учні отримали надійне свідоцтво від очевидця, що Ісус воскрес, але вони вперто відмовлялися вірити. Вони не вірили Марії, тому що горе засліпило їх духовні очі. Вони відмовлялися вірити і двом, які зустріли Його на дорозі. Тому Ісус Сам прийшов до них одного разу увечері і докоряв їм у відсутності вірі. Він хотів, щоб їх віра ґрунтувалася на слові свідчення, а не на емоціях. Кожен повинен самостійно зробити рішення віри.

2. Веління Ісуса (15-20)

Ісус дав Своїм боязливим і невіруючим учням велику місію. Він звелів їм проповідувати Євангелію всім людям. Блага звістка абсолютна. Тут не може бути компромісу. Ті, хто вірить, будуть врятовані; хто не вірить - загине. Хрещення означає хрещення Святим Духом. Очевидні зміни в житті і Боже керівництво свідчать про те, що людина стала християнином. Ісус Сам приходить і підтверджує Свої слова через життя тих, хто послухається Його.

Молитва:Господь, пробач мою уперту невіру і допоможи брати участь в справі проповідування Євангелії всім людям.

Одне слово:Вір у слово Бога; проповідуй благу звістку

login:
password: