Бог, Який дає співи вночі

Йов 34:1-35:16

(35:10,11): Та не скаже ніхто: Де ж той Бог, що мене Він створив, що вночі дає співи, що нас над худобу земну Він навчає, і над птаство небесне вчиняє нас мудрими?

1. Не чинить Бог несправедливого (34:1-37)

Друга промова Еліга направлена до трьох друзів Йова. Бог - Суверенний Творець. Від Нього ніде не сховаєшся. Бог справедливий. Він не дивиться на обличчя, для Нього немає різниці між вельможею та жебраком (5-30). Людина, яка чинить неправду, повинна розкаятись та просити Божої милості. Не можна просто сказати: "вибач, я більше не буду", та закрити тему. Ми повинні прийти до Бога Божим шляхом, в час Бога. Бог хоче, щоб ми розкаялися в наших гріхах та шукали Його милості (31-33).

2. Чи чує Бог пихатого? (35:1-16)

Третя промова Еліга адресована Йову. Бог не повинен слухати Йова чи будь-кого іншого. Бог - це Бог. Його сутність не залежить від людських справ, добрих чи злих. Він створив нас розумними, мудрішими за всіх птахів та тварин. Бог не хоче слухати людину, яка в стражданнях залишається гордою, слова якої - суцільна жалоба. Але коли ми шукаємо Бога, нашого Творця, зі скромним та розкаяним серцем, Він дає нам співи вночі.

Молитва: Господи, я шукаю Тебе зі смиренним та розкаяним серцем. Почуй мою молитву.

Одне слово: Господь дає співи вночі

login:
password: