Досвід Еліфаза

Йов 5:1-27

(17): Тож блаженна людина, яку Бог картає, і ти не цурайсь Всемогутнього кари

1. Людина народжується на страждання (1-8)

Світ Еліфаза виглядав песимістично. Пізніше (в Йов 42:7) Бог докорив Еліфаза та двох його друзів за те, що вони в своїх словах неправильно говорили про Бога. Більшість з того, що він говорив про Бога, було вірним, але він помилився в головному. Він думав, що Бог карає Йова за якийсь гріх. Те, що він радив Йову, було не словом Бога, а його особистим людським досвідом.

2. Він рану завдасть і перев'яже (9-27)

Чудні діла Бога не можна змалювати, Він дає дощ на поверхню землі та ставить низьких на високе. Тому лукавство мудрих та поради хитрих не можуть вкритися від Нього, та не принесуть ніякого результату. Це правда, що Боже виховання - це благословення. Бог завдає рани, які Сам зцілює. Еліфаз пообіцяв Йову, що Бог вигоїть всі його рани та біди. Проблема в тому, що Еліфаз не був достатньо обізнаний, що говорити за Бога. Його поради не могли принести справжнє полегшення Йову. Було б краще, щоб він тихо молився за свого друга.

Молитва:Господи, нам не відомі Твої шляхи. Навчи мене молитися за Твоїх людей та вивчати Біблію з ними замість того, щоб давати поради, засновані на людському досвіді.

Одне слово:Він рану завдасть і перев'яже

login:
password: