Життя та віра Йова

Йов 1:1-22

(21): Та й сказав: Я вийшов нагий із утроби матері своєї, і нагий повернусь туди, в землю! Господь дав, і Господь узяв... Нехай буде благословенне Господнє Ім'я!

1. Життя в благословенні (1-5)

Йов був чоловіком невинним, праведним, він Бога боявся, та в усіх своїх справах від злого втікав. Бог благословив його у всьому. В домі Йова завжди лунав дитячий сміх, він був багатий та всі його знали. Та успіх не зробив його пихатим, навпаки, він ще старанніше служив Богові. Коли закінчувались святкові дні, він молився та приносив жертви Богу за себе та за своїх дітей.

2. Звинувачення сатани (6-12)

Сатана намагався спровокувати Бога та звести наклеп на Йова. Він сказав: "Чи ж Йов дармо боїться Бога?". Він запевнив, що вірність Йова існує виключно через те, що Бог всім благословив його, та якщо прийдуть труднощі, то Йов не встоїть та зневажить Ім’я Бога. Бог дозволив сатані випробувати Йова, але обмежив його владу.

3. Поразка чотирма нещастями (13-22)

Протягом одного дня Йову приносили новини, які були все гірші і гірші. Нещастя досягло апогею, коли вісник звістив про загибель його дітей. Коли Йов почув це, його серце розривалося, але він не згрішив проти Бога. Він благословив Ім’я Бога та вклонився Тому, Хто дає та забирає.

Молитва:Господи, допоможи мені мати страх Божий та смиренно приймати Твою волю.

Одне слово:Господь дав, і Господь узяв

login:
password: