Якщо будеш ти мовчати

Естер 4:1-17

(14): Бо якщо справді будеш ти мовчати цього часу, то полегшення та врятування прийде для юдеїв з іншого місця, а ти та дім твого батька погинете. А хто знає, чи не на час, як оцей, досягла ти царства!...

1. Чи не на час, як оцей (1-14)

Коли Мордехай дізнався про царський наказ, він та всі євреї, поклали на себе веретище, постили та молилися. Естер послала вірного слугу до Мордехая дізнатися, що трапилось. Він детально розповів їй про план Гамана, та попрохав іти до царя й благати про милість для свого народу. До цього часу Естер приховувала своє походження, і зараз вона вагалася. Того, хто приходив до царя без запрошення, вбивали. Мордехай вказав їй на два моменти: по-перше, щоб вона не думала, що врятується завдяки своєму положенню цариці; по друге, що Бог поставив її царювати з певною метою. Вона може відмовитися виконати Божу місію, але тоді Бог використає інших, щоб врятувати Свій народ.

2. Я... прийду до царя (15-17)

Естер прийняла рішення. Вона постила та молилась та просила юдеїв підтримати її. Після духовної підготовки, ризикуючи своїм життям, вона пішла до царя. Естер сказала: «а якщо я загину, то загину».

Молитва: Господи, зроби мене корисною для Тебе, щоби Ти міг використовувати мене. Даруй мені віру та мужність виконати те, що я повинен.

Одне слово: Чи не на час, як оцей…

login:
password: