Будьте солоні

Марка 9:30-50

(50) Сіль добра річ. Коли ж сіль несолоною стане, чим поправити її? Майте сіль у собі, майте й мир між собою!

1. Ісус пророкує Свою смерть і воскресіня (30-32)

Смерть Ісуса для викуплення людей та Його воскресіння для нашого виправдання та освячення перед Богом - це основа християнської віри. Без цього фундаменту ми не християни. Ісус вже третій раз передрікав учням Свою смерть і воскресіння. Хоча учні не розуміли, коли це сталося, вони пригадали, що Ісус попереджав їх і повірили.

2. Хто більший? (33-37)

Дорогою учні сперечалися поміж собою, хто більший серед них. Але, з погляду Ісуса більший не той, хто обіймає більшу посаду або має багато талантів, а той, хто служить. Прийняти злиденного, слабкого, немічного заради Ісуса - це прийняти Самого Ісуса, а прийняти Ісуса, тобто повірити в Нього, довіритися Йому - це прийняти Бога-Отця.

3. Майте сіль в собі (38-50)

Іван розповів, що вони заборонили проповідувати якомусь проповідникові, тому що він не ходить разом з учнями. Але Ісус не схвалив це. Якщо хтось не проти церкви, той за неї. Кожен, хто зробить навіть маленьке добре діло для віруючих, не загубить нагороди. Ісус попередив, що на учнях лежить велика відповідальність: не спокушати нікого з простих віруючих. Кожен віручий має до смерті боротися проти гріха і бути взірцем для цього розбещеного світу.

Молитва:Господи, дай мені мати страх Божий і всіма силами воювати проти гріха. Дай мені мати сіль святості в своєму житті.

Одне слово:Майте в собі сіль

login:
password: