Віра сирофінікіянки

Марка 7:24-30

(28): А вона Йому в відповідь каже: Так, Господи! Але навіть щенята їдять під столом від дитячих кришок

1. Язичниця (24-26)

Фарисеї сильно засмутили Ісуса своїм лицемірством, тому Він пішов від них в тихе місце на язичницьку територію. Але і там Його знайшли ті, кому була потрібна Його допомога. До Нього прийшла одна язичниця з серйозною проблемою. Жінка була в розпачі, бо її маленька донька була одержима дияволом. Вона вірила, що Ісус може і захоче вигнати біса з її дочки. Вона благала Його про допомогу.

2. Хліб для псів? (27-30)

Ісус не відразу відповів на її молитву. Замість негайної відповіді, вона спершу почула Його різкі слова про псів. Він так сказав не тому, що Його не турбувала її нужда, а тому, що хотів дати їй більше, ніж просто зцілення доньки. Він стукав у її серце з болючими, але продиктованими любов'ю словами. І Він досяг мети - вона відкрила Йому своє серце. Фактично, Його слова означали, що вона - собака (27). Але вона не образилася на Його слова - вони лише показали їй її становище. Ця жінка приборкала свою гордість і повністю довірилась Божому милосердю. І коли Ісус зцілив її доньку, вона не тільки була звільнена від своєї тимчасової потреби, але, окрім того, і від своєї норовливої, вимогливої сутності.

Молитва: Господь, пробач мене за гординю, допоможи молитися за інших зі смиренним серцем, приймаючи їхні страждання як свої власні.

Одне слово: Проста віра, смиренна молитва

login:
password: