Прохання Соломона

2 Хроніки 1:1-17

(10): Дай тепер мені мудрість та знання, щоб умів я виходити й входити перед цим народом, бо хто зможе судити цей великий Твій народ?

1. Дай тепер мені мудрість (1-10)

Соломон став великим не через свої здібності, а через те, що Бог благословив Давида. Ставши царем, Соломон закликав народ шукати Господа. Ґів'он – це місце де знаходився ковчег, мідний жертовник та скинія заповіту. Соломон покланявся Господу всім серцем, та приніс тисячу цілопалень. Це сподобалось Богу. В ту ж ніч Бог явився та сказав: “Зажадай, чого дати тобі!”. Соломон думав не про себе, а про царську відповідальність. Тому він просив мудрість та знання, щоб бути добрим пастирем для Божого народу.

2. Багатство, і маєтки та славу Я дам тобі (11-17)

Богу сподобалось бажання серця Соломона. Більшість людей просили би багатства, слави або смерті своїм ворогам. Бог благословив його не тільки великою мудрістю, але також іменем та славою, подібних яких не було у царів перед Соломоном (Див. Повт. 17:16,17).

Молитва: Господи, допоможи мені бажати того, що подобається Тобі. Даруй мені пастирське серце та мудрість, щоб служити Тобі та Твоєму народу в мій час.

Одне слово: Мудрість, щоб служити Божому народу

login:
password: