Вороги заважають Божій роботі

Ездра 4:1-24

(3): І сказав їм Зоровавель і Ісус та решта голів батьківських родів Ізраїлевих: Не вам і нам разом будувати храм для Бога! Самі-бо ми будемо будувати для Господа, Бога Ізраїлевого, як наказав нам цар Кір, цар перський.

1. Самі-бо ми будемо будувати (1-5)

Коли людина приймає Божу місію і починає виконувати свою роботу, сатана завжди присилає ворогів, щоб заважати їй. Люди, що населяли навколишні землі, сказали, що вони теж хочуть взяти участь у будівництві храму, оскільки і вони поклоняються Богові Ізраїлю. Але їх релігія була змішана з язичницькими віруваннями і ідолопоклонством (4 Цар. 17). Юдеї відкинули запропоновану допомогу. Здається, що їх відмова обумовлена вузьким мисленням, але як виявилося пізніше, ці люди були ворогами Божого народу. Коли Юдеї відкинули компроміс із злом, навколишні народи всіма силами старалися заламати їхній задум.

2. Перешкоди і політичний тиск (6-24)

Сатана завжди ставить перешкоди і намагається ослабити Божих служителів. Вороги Божого народу багато старалися, щоб ослабити переселенців, що повернулися. Вони насаджували страх, вони намагалися перешкодити роботам. Коли у них нічого не вийшло, вони написали цареві Артаксерксу ганебний лист про юдеїв. У листі вони багато скаржилися. Хоча їх звинувачення були безпідставними, але робота зупинилася на 15 років. Божому народові залишалося лише молитися і чекати.

Молитва:Господь, допоможи мені здолати страх і розгубленість, чекати Твого часу і молитися.

Одне слово:Не йди на компроміс, чекай і молися

login:
password: