Бог збудив дух народу

Ездра 1:1-11

(5): І повставали голови батьківських родів Юди та Веніямина,і священики і Левити, аж до всякого, що Бог збудив духа його, щоб піти будувати дім Господа, що в Єрусалимі

1. Бог береже Свою обіцянку (1-4)

Бог пообіцяв, що після 70 років полону юдейські переселенці зможуть повернутися з Вавилона до Єрусалиму. Бог додержав Свого слова, дозволивши Кіру, персидському цареві, завоювати Вавилон. Потім Він збудив дух царя, щоб той дозволив переселенцям повернутися і відбудувати храм Божий (Іс. 44:28, Єр. 29:10). Цар прославив Бога небес і визнав, що влада, якою він наділений, прийшла від Бога. Він повірив, що Бог вибрав його, щоб відбудувати храм в Єрусалимі (2). Бог контролює історію, й інколи Він використовує царів і простих людей, щоб зробити задумане.

2. Бог збудив дух народу (5-11)

Спочатку життя переселенців у Вавилоні було дуже складним. Але через багато років вони прижилися і самі стали як вавилоняни. Юдеї звикли до Вавилону, і їм було важко залишити звичне життя і повернутися в спустошену землю Юдеї. Бог збудив дух декількох лідерів прийняти місію і повернутися до Єрусалиму, щоб відновити храм.

Молитва:Господь, допоможи мені бачити, що Ти хочеш зробити в мій час і прийняти Твою місію. Спасибі за те, що зберігаєш Свої обіцянки.

Одне слово:Прийняти Божу місію

login:
password: