Цар Ірод

Марка 6:14-29

(20): Бо Ірод боявся Івана, знавши, що він муж праведний і святий, і беріг його. І, його слухаючи, він дуже бентежився, але слухав його залюбки.

1. Ірод мучиться через скоєний гріх (14-16)

Колись у минулому цар Ірод вчинив тяжкий гріх, вбивши Івана Хрестителя. Коли він почув про Ісуса, Його ім'я нагадало йому про нерозкаяний гріх. Ірода наповнив страх, так що він навіть подумав, що Ісус - це воскреслий з мертвих Іван. Ірод займав високу посаду, але він був жалюгідним, тому що мучився і страждав від почуття провини і засудження. Він добре розумів, що зроблене раніше було неприпустимим, брудною справою.

2. Гріх Ірода (17-29)

Іван Хреститель проповідував, що людям необхідно покаятися. Він був сильним і безстрашним слугою Бога. Коли він сказав царю, що йому теж треба розкаятися у своєму перелюбі, цар і жінка, з якою він жив, розгнівалися і ув`язнили його. Під час одного бенкету, Ірод сильно напився, втратив контроль пообіцяв дурне. В результаті Іродіада обдурила його і змусила Ірода відрубати голову Іванові Хрестителю. Ірод знав, що добро, а що зло (26а), але він був слабкою людиною і не хотів показатися перед іншими. Він жив не перед Богом, а перед людьми, тому зробив великий гріх. Його народ сильно страждав через помилки того, хто мав бути пастирем.

Молитва:Господь, допоможи мені жити перед Тобою і чинити по Твоєму слову. Коли я грішу, дай мені віру і сміливість покаятися перед Тобою.

Одне слово:Не живіть в страху - покайтеся

login:
password: