Нелицемірна любов

до Римлян 12:9-21

(9,10): Любов нехай буде нелицемірна; ненавидьте зло та туліться до доброго! Любіть один одного братньою любов'ю; випереджайте один одного пошаною!

1. У ревності не лінуйтеся (9-13)

Справжня любов ґрунтується не на людських почуттях, а на викупній любові Ісуса до нас. Іноді неслухняні діти, злі люди, непокірні ягнята чи життєві труднощі позбавляють нас радості. Але якщо наша любов походить від Ісуса, то ми зможемо відвертатися зла, любити братів і сестер з ніжністю і втішатися надією. Постійна молитва - секрет незгасного завзяття. Одним словом, потрібно мати Ісуса в серці.

2. Любов у ворожому світі (14-21)

Ісус любив Своїх ворогів і молився за них. Він ніколи не приховував у серці помсти навіть проти тих, які знущались і мучили Його. Оскільки ми належимо Ісусові, то повинні благословляти тих, хто переслідує нас і прощати їх. Щоб мати розум Христа, необхідно щодня каятися в гордості. Гнів і заздрість виходять з гордого серця. Ми повинні вчитися у Ісуса (1Пет. 2: 21) і мати Його в своїх серцях.

Молитва: Господь, пробач мене за непостійність у молитві і горде серце. Допоможи любити інших, незважаючи на те, що я живу у грішному та злому світі.

Одне слово: Любов нехай буде нелицемірна

login:
password: