Сповідуй і віруй

до Римлян 10:5-13

(9,10): Бо коли ти устами своїми визнаватимеш Ісуса за Господа, і будеш вірувати в своїм серці, що Бог воскресив Його з мертвих, то спасешся,бо серцем віруємо для праведности, а устами сповідуємо для спасіння.

1. Праведність від закону (5-8)

У Повторенні закону 30:11-14 Мойсей вчив людей, що, для того, щоб знайти Бога, їм не потрібно підійматися на небо або ходити за море. Їм треба просто відкрити свої серця для Божого слова, любити Бога, коритися йому і жити. "Близько тебе слово, в устах твоїх і в серці твоїм, цебто слово віри, що його проповідуємо" (Повт. Зак. 30:14; Рим. 10:8).

2. Сповідуй і віруй (8-13)

Грішна людина не може повністю виконати закон Мойсея. Тому Бог дав нам інше слово - слово Євангелії. Євангелія - це добра новина, що Бог пробачає грішників через Ісуса. Ми не можемо досягти праведності своїми силами, але ми можемо відкрити свої серця для Євангелії. Це слово дуже близько, воно "в устах твоїх і в серці твоїм". Якщо ми устами сповідуємо Ісуса Господом і серцем віруємо, що Бог воскресив Його з мертвих, то спасемося. Бог і зараз простягає Свої руки милості, щоб врятувати тих, хто повірить в Нього і покличе Його ім'я (13; Бут. 4:26).

Молитва: Господь, допоможи мені розділити Твоє слово життя з людьми, яких я сьогодні зустріну.

Одне слово: Сповідуй устами, віруй серцем

login:
password: