Моє Царство не із світу цього

Івана 18:28-40

(36,37): Ісус відповів: Моє Царство не із світу цього; Якби із світу цього було Моє Царство, то служба Моя воювала б, щоб не виданий був Я юдеям. Та тепер Моє Царство не звідси. Сказав же до Нього Пілат: Так Ти Цар? Ісус відповів: Сам ти кажеш, що Цар Я. Я на те народився і на те прийшов у світ, щоб засвідчити правду. І кожен, хто з правди, той чує Мій голос.

1. Пілат та Юдеї (28-32)

Юдеї боялися порушити формальну церемонію та опоганитися, але без коливань засудили людину на смерть. Оскільки в них не було права приводити в дію смертні вироки, вони прохали Пилата, римського прокуратора, покарати Ісуса як злочинця. Поведінка Пилата виявляє його схильність до компромісів. Здавалось, ніби сатана тримає цей світ під контролем, але Бог тихо працював та виконував Свої цілі та обітниці.

2. Правдиве Царство (33-40)

Пилат шукав доказів, щоб засудити Ісуса як злочинця: "і спитав Його: "Чи Ти Цар Юдейський?" Він знав, що Ісус не робив повстання проти Риму. Ісус погодився з тим, що Він Цар. Далі Він вчив Пилата тому, що є духовне царство, засноване на правді. Кожен, хто стоїть на стороні правди, чує голос Ісуса. Кожен, хто кориться Ісусу, є громадянином цього Царства. Можливо, колись Пилат навіть хотів жити за правдою, але, зваживши все, вирішив, що ціна за це занадто висока.

Молитва: Господи, допоможи мені щоденно оновлювати надію на Твоє Царство та жити за правдою

Одне слово: Стій на боці Ісуса

login:
password: