Давид наставляє Соломона

1 Хроніки 28:1-21

(9): А тепер, сину мій Соломоне, знай Бога, Отця твого, і служи Йому всім серцем та всією душею, бо Господь вивідує всі серця та знає всякий витвір думок. Якщо будеш шукати Його, то ти знайдеш Його, а якщо залишиш Його, Він залишить тебе назавжди

1. ...Я серцем своїм був за те, щоб збудувати храм (1-7,11-19)

Давид зібрав в Єрусалимі всіх начальників Ізраїлю. Він розповів їм, як сильно він бажав збудувати храм миру для ковчега Господнього заповіту. Бог сказав Давиду, що він не збудує храм, тому що він багато воював та пролив багацько крові. Його син Соломон (мир) отримає цей привілей. Тому Давид віддав Соломону всі креслення, зроблені для храму, на які Бог напоумив його через Святого Духа.

2. Господь вивідує всі серця (8-10,20-21)

Давид наставляє Соломона служити Богові з чистими мотивами, всім серцем та зі всією душею. Бог знає наше серце. Якщо людина шукає Бога, то вона знайде Його. Але якщо людина залишить Бога, він буде залишеним. Давид наказав Соломону бути твердим та мужнім, та пам’ятати, що Бог буде з ним, щоб допомогти йому довести роботу до кінця. Люди також будуть допомагати.

Молитва: Господи, навчи мене любити та служити Тобі всім серцем. Допоможи мені бути твердим та мужнім, щоб виконати Твою роботу.

Одне слово: Господь вивідує серця

login:
password: