Спадок служіння

1 Хроніки 24:1-26:32

(24:30б,31): Оце сини Левитів, за домом їхніх батьків. І кидали жеребки і вони відповідно до братів своїх, Ааронових синів, перед царем Давидом, і Садоком, і Ахімелехом, і головами дому батьків священиків та Левитів, голови родин нарівні зо своїм меншим братом

1. Священики та левити (24:1-31)

Серед левитів тільки сини Аарона могли стати священиками. Надав та Авігу померли, тому що принесли перед Господом чужий огонь (Лев.10:1,2). А синів Елеазарових та Ітамарових Давид розподілив так: з синів Елеазарових шістнадцять були головами дому батьків, а з синів Ітамара вісім. Кожна родина по черзі служила перед Господом (Лук.1:5). Решта левитів були також справедливо розділені за своїми родинами.

2. Співаки, придверні та смотрителі за скарбами (25:1-26:32)

Давид віддавав багато уваги служінню прославлення. Він відокремив синів Асафа, Єдутуна та Гемана, щоб звіщати, прославляти та дякувати Богові. Придверники, сини Кореві та Мешелемії, були служителями храму. Вони були мудрими та мужніми людьми. Решта левитів були відповідальними за скарби та присвяченні речі, як з Єрусалиму, так й з інших колін.

Молитва: Господи, обери серед нас мужніх людей, які зможуть бути вірними служителями Твоєї місії та пастирями для Твого народу.

Одне слово: Вибрані, щоб бути священиками та пастирями

login:
password: