Завоювання світу; духовне фіаско

1 Хроніки 20:1-8

(2): І зняв Давид корону їхнього царя з голови його, і знайшов, що вага її талант золота, а на ній каміння дорогоцінне, і була покладена вона на голову Давидову! І він виніс дуже багато здобичі з того міста

1. Корона з дорогоцінного каміння для Давида (1-3)

Пастир Ізраїлю, Давид, багато боровся, щоб захистити свій народ та прославити Бога. Вірш 1 показує, що боротьба Давида набула світового характеру. Йоав вивів своє військо осадити Раббу, але Давид залишився в Єрусалимі. Саме в цей час він згрішив з Вірсавією. Він вийшов на допомогу тим хто бився, коли найбільша битва вже закінчилася. В минулому надбання від битви присвячувалася Господу. Але зараз, навіть не згадавши про це, золоту корону поклали на голову Давида. Давид був вславлений, але Бог не був прославлений.

2. Війна з филистимлянами (4-8)

Филистимська земля знаходилась на заході, вздовж берега. Филистимляни були найбільш впертими та сильними ворогами ізраїльтян. Попри те, що серед них було багато сильних вояків, вони все одно були слабкішими за сильних в армії Давида. Бог продовжував допомагати Давиду та зараз зміцнив кордони Ізраїлю.

Молитва:Господи, допоможи мені не шукати користь в Божих благословеннях та не стати гордим та самовпевненим.

Одне слово:Корона з дорогоцінного каміння належить Господу

login:
password: