Закон святий

до Римлян 7:7-13

(13): Тож чи добре стало мені смертю? Зовсім ні! Але гріх, щоб стати гріхом, приніс мені смерть добром, щоб гріх став міцно грішний через заповідь

1. Гріх пізнається через Закон (7,8)

В десятій заповіді сказано: "не жадай". Це єдина заповідь, яка стосується безпосередньо наших внутрішніх бажань. Людина, яку добре виховали, може утриматись від крадіжок, але не може втримати своє серце від заздрості. Павло був здібним і самоправедним фарисеєм, але він усвідомив, що його серце переповнене мирськими амбіціями і грішними бажаннями. Він усвідомлював себе грішником. Він був у розпачі, бо не міг вирішити свою проблему гріха. Але після цього він зустрівся з Христом.

2. Заповідь свята (9-13)

Бог праведний, а Його Закон святий і добрий. Але Закон не має сили, щоб очистити людське серце і життя від гріха. Закон лише висуває вимоги, які неможливо виконати. Тому людина, яка намагається за допомогою Закону досягти праведності, усвідомить лиш те, наскільки вона грішна. Павло говорить прямо: "Гріх, узявши причину від заповіді, звів мене, і нею вмертвив". Закон викриває гріх. Бог використовує Закон, щоб допомогти людям усвідомити свої гріхи, але Закон не може вирішити нашу проблему гріха.

Молитва: Господи, я визнаю, що я грішник, і не можу допомогти собі сам. Дякую за прощення через Кров Ісуса.

Одне слово: Називай гріх гріхом

login:
password: