Вдячний солдат та жадібний слуга

2 Царів 5:15-27

(15): І вернувся до Божого чоловіка він та ввесь табір його. І прийшов він, і став перед ним та й сказав: Оце пізнав я, що на всій землі нема Бога, а тільки в Ізраїлі! А тепер візьми дарунка від свого раба

1. Іди з миром (15-19а)

Нааман пізнав Божу благодать. Він повернувся щоб віддячити Божому слузі. Він запропонував Єлисею подарунок, від якого той рішуче відмовився. Нааман визнав Бога Ізраїлю як істинного Бога та прийняв рішення поклонятися тільки Йому. Він взяв з собою Ізраїльської землі в Сирію, як нагадування. Він попросив вибачення за поклоніння в домі Ріммона. Єлисей не шукав матеріальної вигоди, а радів від того, що Нааман вирішив служити Богові. Він благословив його та відправив додому.

2. Жадність приводить до руйнування (19б-27)

Ґехазі бачив, що Єлисей відмовлявся від багатих дарунків. Він подумав, що не можна втрачати таку гарну можливість та побіг за Нааманом, щоб попросити талант срібла та дві зміни одежі. Те, що він отримав, він спробував заховати, але Бога не можна обдурити. За свою жадібність людина заплатила роботою, здоров'ям та життям.

Молитва:Господи, допоможи мені служити Тобі з вдячністю та чистими намірами; допоможи мені ніколи не шукати особистої вигоди в Твоїй благодаті.

Одне слово:Не будь жадібним, будь вдячним

login:
password: