Божа справедливість

до Римлян 2:6-16

(7,8): тим, хто витривалістю в добрім ділі шукає слави, і чести, і нетління, життя вічне, а сварливим та тим, хто противиться правді, але кориться неправді, лютість та гнів

1. Стандарт Божої справедливості (6-11)

Божий суд праведний, тому що Бог справедливий. Він судить кожного відповідно до тих справ, які людина вчинила. Стандарт Божої справедливості - це Ісус (16). Бог дивиться не на зовнішні вчинки, а на внутрішні мотиви - те, чого в дійсності прагне людина. Людина була створена, щоб прославляти Бога. І, коли ми шукаємо слави, чести і нетління від Бога, тоді Бог дає нам вічне життя. Але коли люди живуть егоїстично і відкидають правду, щоб коритись неправді, то отримують лютість та гнів, недолі та утиск.

2. Не знання, а справи (12-16)

Бог судить нас не по тому, як багато ми знаємо, а по тому, як ми практикуємо свої знання. Ті, хто знають Біблію, будуть судитися більш суворо. Але Бог створив усіх людей за Своєю подобою, у кожного є совість, тому кожна людина має достатньо, щоб бути відповідальним за свої вчинки. Бог судить таємні речі людей через Ісуса Христа.

Молитва:Господи, я хочу шукати і прославити Тебе. Пробач мої егоїстичні звички.

Одне слово:Хто встоїть перед Суддею?

login:
password: