Іди, покохай жінку свою знову

Осія 3:1-5

(1): І сказав Господь мені ще: Іди, покохай жінку, кохану приятелем, але перелюбну, подібно, як любить Господь Ізраїлевих синів, а вони звертаються до інших богів, і кохаються у виноградних коржиках

1. Хоча вона й перелюбна (1-3)

Бог повелів Осії зробити те, чого не зробить жоден чоловік. Його жінка пішла від нього до коханців і стала рабинею. Бог повелів викупити її з рабства, забрати її в свій дім і покохати її знову. Осія послухався, він привів її назад і сказав їй жити з ним і не бути блудливою.

2. Будуть шукати Господа, та Царя (4-5)

За життя Осії в Ізраїлі правило 7 царів. Всі вони були безбожні і лише віддаляли народ від Бога. У майбутньому у Ізраїля взагалі не буде тривалий час ані царя, ані Бога, ані миру. Їх єдиною надією буде повернутися до Бога і прийняти Його царя – нащадка Давида. Це пророцтво говорить про майбутній прихід Месії, справжнього Царя, обіцяного нащадка Давида. Коли ми приймаємо Христа і праведне Боже правління в нашому житті, ми маємо справжній мир. Ми зовсім не достойні приходити до Бога, але Він шукає нас, Свій грішний і бунтарський народ, так як Осія шукав свою жінку і викупив її з рабства.

Молитва: Господи, дякую Тобі за Твою любов, що шукає і визволяє таких грішників, як я.

Одне слово: Шукайте Господа, бо Він шукає вас

login:
password: