Поклик Єлисея

1 Царів 19:19-21

(20): І позоставив той волів, та й побіг за Іллею, й сказав: "Нехай поцілую я батька свого та свою матір, - та й піду за тобою!" А той відказав йому: "Іди, але вернися, бо що я зробив тобі?"

1. Єлисей оре землю для свого батька (19-20)

Після повернення з гори, насамперед Ілля пішов знайти Єлисея, людину який буде пророком замість нього. Очевидно, Єлисей був з багатої сім'ї. Коли Ілля знайшов його в полі, з ним було дванадцять пар волів. Можливо він стежив за роботою декількох слуг. Коли Ілля проходив біля Єлисея, то він кинув на нього свого плаща. Єлисей зрозумів, що Господь закликає його. Перша думка, що прийшла в його голову, була про батьків.

2. Ясне рішення Єлисея (21)

Єлисей залишив своїх волів і побіг за Іллею. Але одна думка стримувала його назад. Він запитав у Іллі, чи можна йому поцілувати батьків на прощання. Але Ілля не пішов на компроміс, і сказав: "іди, але вернися, бо що я зробив тобі?" Таким чином Єлисей повернувся, але не поцілував батьків на прощання. Він заколов пару волів, зажарив їх м'ясо і роздав людям. Єлисей більше не був людиною, прив'язаною до сім'ї. Він був слугою Бога. Він пішов за Іллею.

Молитва:Господи, дякую за Твій поклик і нагадування, що я належу Тобі.

Одне слово:За Божий поклик потрібно сплатити

login:
password: