Овдій, богобійний чоловік

1 Царів 18:1-15

(4): І сталося коли Єзавель вигублювала Господніх пророків, то Овдій узяв сотню пророків, та й сховав їх по п'ятдесят чоловік у печері, і годував їх хлібом і водою

1. Бог обіцяє послати дощ (1-2а)

Впродовж трьох років, згідно з Божим словом і як пророкував Ілля, не було ні дощу, ні роси. Зараз Бог посилає Іллю до Ахава сказати, що буде дощ. Весь цей час Ахав всюди шукав Іллю, він звинувачував його за голод. Ахав і Єзавель викорінювали поклоніння Богу в Ізраїлі.

2. Божий чоловік (2б-15)

Овдій був начальником в палаці Ахава. Цей богобійний чоловік ризикував своїм життям, щоб врятувати Божих пророків від Єзавелі. Одного дня він розвідував землю, щоб нарвати трави для худоби, і зустрів Іллю. Овдій не міг повірити власним очам. Цар всюди шукав Іллю. Ілля велів Овдію йти до Ахава і доповісти, що він тут. Овдій боявся, що якщо він повідомить царя про Іллю і той не знайде його, то цар позбавить його життя. Але Овдій покорився.

Молитва: Господи, постав вірних людей, як Овдій, які можуть ризикувати своїм життям заради служіння Тобі навіть в найстрашніший час.

Одне слово: Завжди є Божий залишок

login:
password: