Рехав'ам та Єровоам

1 Царів 12:1-33

(15): І не послухався цар народу, бо причина була від Господа, щоб справдилося слово Його, яке говорив був Господь через шілонянина Ахійю до Єровоама, Неватового сина

1. Полегши жорстоку роботу, і ми будемо служити тобі (1-24)

Рехав'ам став царем після смерті Соломона. Соломон започаткував масштабне будівництво. Він поклав на народ важке ярмо податків і примушував їх до важкої праці. Ізраїльтяни під керівництвом Єровоама прийшли до Рехав'ама і просили його полегшити ярмо. Рехав'ам порадився зі старійшинами, а потім зі своїми однолітками, і послухався поради молодших. Він був гордим і хотів усім показати свою владу. Бог використав цей випадок, щоб здійснити пророцтво Ахійї і поставити Єровоама царем над десятьма Ізраїлевими колінами.

2. Людина, що привела Ізраїля до гріха (25-33)

Єровоам був прагматиком. Він не молився, а розраховував. Щоб втримати свою владу над Ізраїлем і не пускати людей в Єрусалим на поклоніння, він вирішив використати віру як політичний інструмент і видумав свою власну релігію. Він зробив двох золотих тельців, назначив дні свят. Він спонукав своїх людей до поклоніння Богу, але усі забули, що Богу потрібно поклонятись у Його спосіб.

Молитва: Господи, зебережи нас від легковажного прагматизму, який розбещує серця.

Одне слово: Вклоняйся Богу у Його спосіб

login:
password: