Мудрий син

1 Царів 5:15-32

(19): І ото я маю на думці збудувати дім Імени Господа, Бога мого, як Господь говорив був моєму батькові Давидові, кажучи: Син твій, якого дам замість тебе на трон твій, він збудує той дім для Ймення Мого

1. Соломонове проголошення (19-23)

Цар Соломон не забув, що його батько Давид мріяв побудувати храм для Господа. Він прийняв це бажання, як своє, і вирішив збудувати дім для Божого імені. Це не лише виконало б батькове бажання, але також виконало б Божу обітницю. Це була його місія від Бога.

2. Хірам, цар Тирський (24-32)

Соломон шукав найкращий матеріал і найкваліфікованіших працівників. Він звернувся за допомогою до Хірама, друга свого батька. Хірам прославив Бога за те, що дав Давиду такого мудрого сина. Соломон платив гарну ціну за ліс, камінь та роботу, яку виконав Хірам. Таким чином він підтримував гарні стосунки з ним. Проте він пригнічував свій народ примусовою працею. Пізніше такі крайні міри призведуть до великих труднощів.

Молитва: Господи, допоможи нам виконати видіння наших пастирів, які працювали і молились, щоб Київ став "містом на горі". Благослови наших дітей стати другим поколінням місіонерів та пастирів.

Одне слово: Для слави Бога

login:
password: