Соломонові мудрість та дурість

1 Царів 3:1-28

(7-9): А тепер, Господи, Боже, Ти вчинив Свого раба царем замість батька мого Давида, а я недоросток, не знаю виходу та входу. А раб Твій серед народу Твого, якого Ти вибрав, він народ численний, що його не можна ані злічити, ані зрахувати через многоту. Дай же Своєму рабові серце розумне, щоб судити народ Твій, щоб розрізняти добре від злого, бо хто потрапить керувати цим великим народом Твоїм?

1. Соломонова дурість (1-3)

Соломон допустив дві речі, що посіяли насіння руїни в його царстві: він одружувався з іноземними жінками, в тому числі і з фараоновою дочкою, а також продовжував використовувати язичницькі вівтарі як місця поклоніння.

2. Гарна Соломонова молитва (4-15)

Коли Бог дав Соломону шанс просити все, що він тільки бажає, він просив серця розумного, щоб бути добрим пастирем для Божого народу. Богу сподобалась така молитва і Він обіцяв йому не лише мудрість, але й багатство і славу.

3. Соломонова мудрість (16-28)

Бог відповів на Соломонову молитву. Цей уривок містить приклад Соломонової мудрості. Коли дві жінки сперечались через дитину, він знайшов шлях взнати справжню матір. Всі ізраїльтяни стали боятися царя, бо побачили, що він судить Божою мудрістю.

Молитва: Господи, дай мені мудрості, щоб розуміти Твоє слово, і сміливість коритись йому. Постав мудрих та проникливих лідерів в нашій країні.

Одне слово: Знайди правильну тему молитви

login:
password: