Рішення віри Даниїла

Даниїл 1:1-21

(8): поклав Даниїл собі на серце, що він не оскверниться їжею царя та питвом, що той сам його пив, і просив від начальника евнухів, щоб не осквернитися

1. Вавилонський полон (1-7)

Після зруйнування Єрусалиму, Навуходоносор відправив до Вавилону частину посуду Божого дому, а також самих талановитих юнаків. Серед них був Даниїл та троє з його товаришів. Їх вибрали, щоб виховати для служіння царю. Їм дали стипендію, кімнату і харчування, можливість навчатися в найкращому університеті Вавилону. Хоча вавилонський полон був національною трагедією для євреїв, але він відкрив перед цими юнаками нові можливості.

2. Рішення Даниїла (8-21)

Даниїл вирішив не їсти їжі з царського столу, а їсти просту їжу відповідно до Божого закону. На перший погляд незначне, це рішення було рішенням жити як Божа людина і не підпасти під вплив Вавилонської культури. Одразу ж після цього виникли проблеми, але Бог допоміг Даниїлу берегти своє рішення. Потім Бог благословив його навчання і дав йому пізнання і розуміння в усьому (17-21). Через Даниїла Господь благословив Свій народ.

Молитва: Господи, допоможи мені зробити рішення віри і тримати його

Одне слово: Даниїл вирішив не опоганювати себе

login:
password: